На 18 Август 2019 година, на специална церемония Great Wall Motors пусна в продажба пикапите от новата си „P“ серия, с което производителят даде заявка, че е готов да се конкурира с основните марки на глобалния пазар. Пикапите, които компанията представи са базирани на изцяло нова платформа P71, с което се цели постигането на отлични резултати по отношение на безопасността, товароносимостта и комфорта, които предлагат тези автомобили.

Пикапите от „P“ серията на Great Wall се отличават с ново лого на радиаторната решетка, с повишеното качество на вложените материалите и на самата сглобка.

Новото лого е стилизиран образ на латинската буква „P“. То носи в себе си три послания към потребителите: “POWER”, “PEAK”,  “PERFECT” („СИЛЕН”, „ВЪРХОВЕН ” и  „ПЕРФЕКТЕН”), символизирайки трите най-големи качества на новите пикапи на Great Wall.

С въвеждането на “P” серията на пазара, Great Wall представи и своята концепция за развитието на този сегмент в бъдеще, която е свързана с все по-мощното навлизане и използване на пикапите в ежедневието на потребители. Пикапите от „P“ серията на Great Wall, комбинират в едно комфорта на седана, off-road  способностите на SUV автомобилите, практичността на комбито и товароносимоста на лекотоварните автомобили, предлагайки много повече добавена стойност за потребителите.

Пикапите от „P“ серията на Great Wall са оборудвани с двулитров бензинов двигател c мощност от 190 конски сили, който работи съвместно c осемстепенна автоматична скоростна кутия. Стабилното пътно поведение на автомобила е гарантирано от TOD система за интелигентно 4х4 задвижване, а повишената сигурност от допълнително подсиленото с високоякостна стомана купе.

В пикапите е интегрирано последно поколение на V2X технологията, която позволява директна комуникация между отделните участници в движението (пешеходци, автомобили, сензори, радари и т.н.), което от своя страна е предпоставка за  подобряване на безопасността и повишаване на допълнителната асистенция на водача при шофиране. Пикапите от „P“ серията са снабдени още със система за автономно шофиране от второ ниво, активен круиз контрол, асистент  за поддържане на лентата на движение, последно поколение Електронна стабилизираща система (ESP) разработена от Bosch, 360° камера за наблюдение на зоната около автомобила, система за предупреждение при напускане на лентата за движение,  6-позиционно ел. регулиране на шофьорската седалка, отопление на първи ред седалки, двузонов автоматичен климатик и др.

Новата серия пикапи, която Great Wall представи е израз на стремежа на компанията да се нареди сред водещите марки в сегмента и на заложената стратегия за глобализация. Целите, които компанията си постави са запазване на лидерската позиция на GWM в продажбите и експорта на пикапи, удвояване на производствения капацитет и реализиране на кумулативни продажби от 3 милиона пикапа  до 2025 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *