Вчера, в 16.30 ч., на официална церемония г-н Младен Маринов, Министър на вътрешните работи прие 290 броя патрулни автомобили с повишена проходимост Great Wall H6, които ще охраняват българската граница. Доставените автомобили Great Wall са по проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“. Колите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР и Дирекция “Жандармерия. С тях ще се подсили опазването на външните граници на ЕС, което е един от основните приоритети на България.

На церемонията присъстваха също министър –председателят  г-н Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Всички доставени автомобилите Great Wall H6 са дооборудвани със специална защита за двигателя и скоростната кутия, метални решетки на светлинните източници, които имат за цел да ги предпазят при шофиране в гористи местности. Гумите на автомобила са с шарка на протектора, осигуряваща по-добро сцепление независимо от вида шофиране – в градски или извънградски условия. ( тип „All Terrain”).

За ефективното изпълнение на ежедневните задачи от служителите на МВР, всеки автомобил Great Wall H6 е оборудван с мобилен ТЕТРА радио-терминал с GPS, микрофонна система и устройство за безопасно разговаряне по време на шофиране, модерна LED светлинна и звукова сигнализация. Това ще са и първите автомобили, които разполагат със система за автоматична идентификация на регистрационни номера на МПС. Системата за автоматична идентификация се състои от камера с висока резолюция, която разпознава регистрационните номерата в движение, устройство, което обработва и съхранява получената информация и я изпраща чрез 3G/4G модул, в по защитен комуникационен канал за последваща обработка. Допълнителното оборудване на автомобилите включва още 10“ таблет и мобилен принтер, който позволява издаването на наказателни постановления на място.

Автомобилите са доставени от оторизирания представител на марките Great Wall и Haval за България – „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД. Всички автомобили Great Wall H6 са с 5 години гаранция или  100 000 км пробег.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *