great wall motors

Great Wall Motors Company е най-големият частен производител на автомобили в Китай.

Компанията е основана през 1984г. в гр. Баодинг, провинция Хъбей. Към момента Great Wall Motors притежава четири марки – Great Wall, Haval, Wey, Ora, които имат представители в четирите основни категории – пътнически и лекотоварни автомобили, SUV автомобили, електрически автомобили.

Компанията – майка има над 40 представителства и повече от 70 000 служители. Нейните модели се предлагат в над 100 държави в света – Русия, Австралия, Китай, Южна Африка, Кувейт, Саудитска Арабия, Чили, Еквадор, България и др.

В продуктовата стратегия на компанията са заложени няколко основни принципа – технологичен напредък, сигурност, растеж.

технологичен напредък

От своето създаване до сега, компанията Great Wall Motors Company Limited е следвала безусловно принципа за непрекъснато иновиране и усъвършенстване, както на производствения процес, така и на технологиите и материалите влагани в произвежданите автомобили.

научно-изследователска дейност

Първите центрове за научнo-изследователска дейност на компанията отварят врати в Китай, като в тях са заети над 6 500 висококвалифицирани специалисти. Водени от стремежа – компанията да се превърне в един от лидерите в автомобилното производство, от GWM разширяват своята мрежа от научно-изследователски центрове.
Към момента компанията разполага с 8 R&D центрове в Япония, Европа, САЩ, Индия, Корея и т.н. В тях са заети над 10 000 висококвалифицирани експерти , между които и 400 международни експерта от над 20 страни, като Германия, САЩ, Франция, Япония и др. Сред водещите имена, които стоят зад автомобилите на Great Wall Motors се открояват тези на Александър Тиберио, Герхард Хенинг, Алън Къртън и Фил Симънс, който е вицепрезидент и главен дизайнер в Haval.
Последният високотехнологичен център e открит в началото на 2018 г. в Австрия. В него ще се разработват двигатели и трансмисии, като фокусът ще бъде върху електрическите автомобили. В бъдеще GWM ще продължава да инвестира в научноизследователска и развойна дейност, да разширява своята технологична мрежа, за да отговори на глобалните изисквания и се превърне във водещ SUV производител.

производствo

Бази

по цял свят

Асемблиране

завода

Капацитет

автомобила

GWM е първата и единствената
независима китайска автомобилна
компания с одобрение за продажба на продуктите си в ЕС.

Непрекъснатият стремеж към производство на висококачествени автомобили води до непрекъснати подобрения в производствения процес. GWM разполага с 526 високо автоматизирани робота от последно поколение на швейцарската фирма ABB Robotics, които гарантират безкомпромисно качество на заваръчния процес.

растеж

Бързото и успешно развитие на марката й донесе 16-то място в престижната класация Brand Finance – Auto 100, класацията, определяща най-скъпите автомобилни марки в света. С изключителни бързи темпове се развива и втората SUV марка на Great Wall Motors – WEY. Само две години след лансирането на WEY, продажбите й наброяват над 200 000 автомобила.
От началото на своето съществуване до днес, компанията Great Wall Motors, винаги се е опитвала да отговори в най-голяма степен на растящите нужди и потребности на пазара. В унисон с глобалната тенденция, компанията се фокусира и върху сегмента на алтернативно задвижваните автомобили. През септември 2018г. Great Wall Motors официално представи своята нова марка ORA и обяви началото на продажбите на изцяло електрически автомобили.

ПАРТНЬОРСТВО

BorgWarner logo-600x315
bosch-logo
continental
magna
webasto-logo
Delphi20Automotive_1
01_zf_logo2_og_sharing_image
2fcc36bce9165960ec332abfb1620ef3
Getrag-logo
41d6f37ca05179f324c6f7b1cc62171a
download
ricardo-logo-png-transparent
Johnson Controls
Valeo_Logo
brose-logo
trw-automotive-vector-logo
За да гарантира безкомпромисно качество, технологичен напредък и за да посрещне бързо променящите се нужди на крайния потребител, Great Wall Motors си партнира с водещи автомобилни доставчици, предоставящи технологични решения в области като сигурност, свързаност и т.н.

В автомобилите произведени от Great Wall Motors са вложени компоненти на доказани лидери в областта като: AUTOLIV, BOSCH, BORGWARNER, RICARO, DELPHI, GETRAG, HELLA, NONEYWELL, VALEO И др.