„Литекс Моторс“ стана Компания на годината за 2015

„За нас това признание означава вероятно много повече, отколкото за която и да било друга българска компания, защото ние започнахме нещо ново за България, нещо от нула, в което нямахме традиции” бяха първите думите на търговския директор Тодор Стойков.

18.02.2016

Снощи по време на официалната церемония по връчването на наградите Компания на годината „Литекс Моторс“ стана Компания на годината и беше отличена за Устойчиво развитие, иновации и качество в автомобилостроенето за 2015 г.

Изграден преди 5 години, заводът за автомобили в с. Баховица продължава да е едно от най-модерните производствени съоражения в Европа с производствен капацитет от 50 000 автомобила годишно. За миналата година от компанията обявиха 4% ръст в продажбите на нови автомобили с марка Great Wall, които произвеждат, само на българския пазар. Освен в страната ни, „Литекс Моторс“ продават и на значителен брой европейски пазари като до края на годината пранират навлизането на още няколко нови, включително и на един от най-големите пазари на Стария континент – Полша. Освен моделите Great Wall, от средата на тази година българските инженери ще започнат да произвеждат и луксозната марка SUV-та HAVAL, които „Литекс Моторс“ показаха през октомври по време на Автосалон София 2015.

В присъствието на министъра на икономиката Божидар Лукарски, заместник министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на БТПП Цветан Симеонов и много други високопоставени гости и представители на бизнеса, в зала „Роял“ на София хотел Балкан, второто издание на КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА награди най-добрите компании в общо 11 категории ИНДУСТРИЯ, ПРОМИШЛЕНОСТ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ФИНАНСОВ СЕКТОР, МЕДИИ, ФАРМАЦИЯ, РИТЕЙЛ СЕКТОР, ГЛОБАЛЕН БИЗНЕС и ИТ СЕКТОР.

Целта на инициативата е да се популяризират добрите бизнес практики, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като се отличат най-добрите компании във всяка от категориите.

„За нас това признание означава вероятно много повече, отколкото за която и да било друга българска компания, защото ние започнахме нещо ново за България, нещо от нула, в което нямахме традиции, напротив – имаме само примери за провал, започнахме нещо, в което много хора не вярваха, че ще успеем – започнахме да произвеждаме автомобили в България…“ – заяви пред гостите търговският директор на „Литекс Моторс“ Тодор Стойков, на когото беше връчено отличието.
Организатори на събитието са списание и клуб Business Lady, под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика и с официалното партньорство на Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.