Great Wall Steed 6 премиерно за България на специализираното изложение за комиони и товарни автомобили Truck Expo 2017

Очаква се пикапът да започне да се продава тази есен в шоурумите на марката в цялата страна на цени, започващи от 39 990 лв. С ДДС.

21.06.2017

От 1 до 3.06, на летище Лесново, край София официално се проведе специализирано изложение за камиони и товарни автомобили Truck Expo 2017. Церемонията беше открита в 12.00 ч. от председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията към Народното събрание Халил Летифов и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

С щанд и дългоочаквана премиера на летище Лесново се представиха и Great Wall с новия им модел пикап Great Wall Steed 6.

Steed 6 ще наследи най-продавания пикап в България в последните 5 години – Great Wall Steed 5.

Новият модел е по-голям (5345х1800х1760 мм), по-луксозен, с примиум излъчване.  Същевременно Steed 6 запазва всички характеристики на работен автомобили с изразени офроуд възможности.

Пикапът ще се предлага с 2.4 л бензинов двигател, който комбинира в себе си най-доброто от технологиите на производителя, с принципа за впръскване на гориво от Delphi, постигайки повишена изходната мощ и намалена консумацията на гориво. Мощността на Steed 6 е 122 к.с., задвижването – TOD система за интелигентно 4х4 задвижване, разработена от BorgWarner.

Новият модел е с 5-степенна механична скоростна кутия с широк диапазон от предавателни числа и е проектирана, така че да осигури меко превключване на предавките.

Голямо внимание и надграждане спрямо стария модел Steed е обърнато на системите за активна безопасност и подпомагане на водача, за да се осигури оптимален баланс между пътно поведение, сигурност, стабилност и икономия на гориво.

В унисон с тенденциите при съвременните пикапи, Steed 6 предлага просторна, значително по-луксозна кабина, богатото оборудване и внимание към малките детайли в интериора, за да се осигури комфорт от пътуването и ежедневната употреба на автомобила.

На Truck Expo 2017 за пълви път беше обявена и цената на новия Great Wall като тя започва 39 990 лв. с ДДС при ниското ниво на оборудване и стига до 45 990 лв. с ДДС за високото. Очаква се пикапът да започне да се продава тази есен в шоурумите на марката в цялата страна.