На бляскав коктейл с над 200 гости „Литекс Моторс“ представи HAVAL

Сред гостите на събитието бяха и обичаните български актьори Любо Нейков, Ненчо Илчев и Петьо Петков – Шайбата.

21.10.2015

Снощи, 16 октомври, от 18.30ч. на бляскав коктейл в Зала 3 на Интер Експо център, където се провежда Автомобилен салон София, Изпълнителният директор на „Литекс Моторс“  – г-н Илия Терзиев тържествено откри щанда на българската компания. Той тържествено обяви и дългоочакваната и пазена в тайна предпремиерата на новия луксозни бранд HAVAL, който компанията ще започне да произвежда в завода си от края на следващата година.

Церемонията започна с футуристично видео, което показа бъдещето в автомобилостроенето  и фокусът на HAVAL – високите технологии и свързаността на автомобила с всички други смарт устройства, които използваме ежедневно и улесняват живота ни. Посланието беше ясно: бъдещето е в смарт SUV-тата, които имат безупречно поведение на пътя и извън него, комбинирани с луксозен и комфортен интериор. HAVAL предлага всичко това.  

С ретроспекция на постигнатото от българското дружество за последните 4 години, която г-н Терзиев направи, той подчерта за пореден път, че „Литекс Моторс“ е изцяло българска компания и се гордее изключително много с това.

„Представихме се на всички престижни автомобилни изложения в страната, защото искахме да покажем какво са произвели нашите момчета и момичета в завода, на какво са способни. Произведените в България автомобили по нищо не отстъпват по качества на кой-да-е друг автомобил, произведен в Германия, Франция или коя-да-е друга страна по света“

бяха точните думи на изпълнителният директор. С думите:

„Това е нашето бъдеще! С HAVAL започваме да пишем още една глава от българското автомобилостроене“

той окончателно вдигна завесата за HAVAL и гостите имаха възможност да видят с очите си първите 4 автомобила, които стъпват на Стария континент. Под червените покривала, с които организаторите грижливо криеха автомобилите през целия ден, бяха мини SUV HAVAL H1, компактният HAVAL H2 в две версии – с ръчна и с автоматична скоростни кутии и пълноразмерния HAVAL H6 Coupe. Събралите се над 200 официални гости на бляскавия коктейл бяха грабнати от пръв поглед от показаните модели и с нескрит интерес разглеждаха луксозните SUV-та.

Церемонията уважиха високопоставени гости, сред които директорът на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ – г-н Цветелин Цветанов, съветникът по търговско-икономическите въпроси към посолството на Китай г-н Юан Къхуа, директорът на Агенция Митници Ваньо Танов и много други. В кратка реч пред гостите г-н Цветанов изрази подкрепата си към „Литекс Моторс“ и поздрави от името на министър Московски българското дружество за осъществяването на мечтата на поколения българи да превърнат страната ни в автомобилен производител. Директорът на „Автомобилна администрация“ акцентира върху това, че произведените в Баховица автомобили напълно отговарят на всички изисквания и стандарти на европейското законодателство и покриват нормите за вредни емисии, което ги прави достоен конкурент на всяка друга европейска или азиатска автомобилна марка. Съветникът по търговско-икономическите въпроси към посолството на Китай г-н Юан Къхуа също взе думата, за да поздрави гостите и домакина г-н Терзиев за добре свършената работа и успешното стратегическо партньорство, което Great Wall Motors и „Литекс Моторс“ имат. Г-н Юан изрази увереността си, че това е успешно сътрудничество и е щастлив, че резултатът от него са надеждни, модерни и достъпни автомобили, произведени в България за целия европейски пазар и пожела успех в бъдещото развитие на компанията.

Сред гостите на събитието бяха и обичаните български актьори Любо Нейков, Ненчо Илчев и Петьо Петков – Шайбата.

Изискания щанд се открояваше със специално място, на което бяха събрани всички онези неща, кореспондиращи с ежедневието на потенциалния потребител на HAVAL и изразяващи неговата индивидуалност. Подкрепа за този акцент оказаха български компании, сред които производителите на компютри „Правец“, мъжки костюми „Теодор“, модна къща „Виргиния Ателие“, големия български производител на колела „Драг“ и др.