Кампанията „Моята гора“ залесява 2 дка с цер

Инициативата ще се проведе в два последователни уикенда, като на 18 -19 март ще се обработи и почисти терена, а на 25 и 26 ще се засадят и самите дръвчета.

15.03.2017

Природата на България е една от най-красивите и най-богатите на растителни и дървесни видове в света. Не един и двама от големите български класици в литературата посвещават произведенията си на гората или възпяват нейната красота.

За съжаление, в последните години българските гори се намират в постоянен риск заради горските пожари, нерегламентираната сеч, с която горските стопанства се борят постоянно или дори заради вредите, които нанасят недобросъвестните туристи.  

Ето защо, оторизираният дилър на марката Great Wall  в гр. Монтана – „Джесика“, съвместно с държавно горско стопанство “Миджур“обединяват сили в кампанията „Моята гора“. По време на събитието ще бъдат залесени 2 дка широколистна гора в района на с. Чупрене в Белоградчишкия балкан.

Старта на кампанията ще бъде даден тази събота, на 18 март и ще започне с подготовката по обработка на терена, обяви официално директорът на горското стопанство г-н Димитър Христозов.

Инициативата ще се проведе в два последователни уикенда, като се планира след първоначалната обработка и почистването на площта, засаждането на подготвените 1000 фиданки да стане на 25 и 26 март. На мястото не е имало стара гора, а новата ще е от дръвчета цер, който е характерен за региона вид.

„Моята гора“ има амбицията да се превърне в ежегодна инициатива, чиято цел е възстановяването на български гори и опазването на природата, такава каквото я познаваме и обичаме. Към каузата на 18 март се очаква да се присъединят множество стопански и нестопански организации, както и доброволци от града. Ако и вие искате да помогнете и да се включите, можете да го направите тук или директно да поискате допълнителна информация от представителството на Great Wall в гр. Монтана.