Дебют на луксозния Great Wall Steed 6 по време на Софийския автосалон

С появата на новия модел пикап, Great Wall става единственият производител на пикапи на Стария континент, който ще поддържа моделна гама с 2 автомобила – Steed 5 и Steed6.

13.10.2015

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс“ ще представи премиерно за България и Европа луксозна и екстрена версия на пикап номер едно по продажби в страната Steed 5. Моделът носи името Steed 6.

С примиум излъчването си и вниманието, отделено на всеки детайл, пикапът дава сериозна заявка да се превърне в абсолютен лидер в класа си. Great Wall Steed 6 ще дебютира с 2.0 дизелов, редови 4-цилиндров двигател със 7-точково впръскване. Тубро-компресорът е с променлива геометрия и междинен охладител. Задвижването е от BorgWarner TOD и интелигентно 4х4 задвижване. Скоростите, както и при Steed 5, са  бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а раздатъчната кутия – с компютърно управление.

При Steed 6 огромно внимание е отделено и на сигурността. Също както при Steed 5, конструкцията е на стоманено шаси. Купето е деформационно устойчиво със стоманена носеща рама и стоманени греди във вратите. Освен традиционните вече ESP, HHC, HBA, ABS, EBD, системата за подпомагане на задвижването при трудни терени TCS и  системата за мониторинг на налягането в гумите, Steed 6 е оборудван с двойни въздушни възглавници на шофьора и пасажера, странични въздушни възглавници и странични завеси. Новият пикап е с впечатляващо междуосие от 3200 мм или 150 мм по-голямо от това при Steed 5.

Great Wall Steed 6 освен, че ще е по-голям от Steed 5, е и много по-луксозен. Кабината е просторна, а оборудването богато. Новият модел на базово ниво ще разполага с кожен волан с елементи от сатенен метал, Dot Matrix 3.5 “ дисплей на инструменталното табло, борд компютър с 13 функции и управление от волана, кожена тапицерия на вратите, двоен подлакътник между предните седалки, аудио система с RDS и 4 говорителя, MP3 CD-player и много други.

С появата на новия модел пикап, Great Wall става единственият производител на пикапи на Стария континент, който ще поддържа моделна гама с 2 автомобила – Steed 5 и Steed6.

Луксозният пикап ще е в продажба на българският пазар в средата на 2016 г.