Great Wall се изкачи до осмото място във временното класиране на Дакар 2014

Кристиан Лавие завърши единайсти в десети етап от надпреварата

22.01.2014

В ранни зори на 16 януари участниците финишираха в десетия етап от тежкото рали Дакар в чилийския град-пристанище Антофагаста. Пилотът на  Haval Dakar Team Кристиан Лавие завърши 11-и в напрегнатия кръг и се изкачи с една позиция нагоре във временното класиране до 8-ото място.

Вчерашният десети етап беше много зрелищен. Пилотите изпитаха предизвикателствата на 689-километровата отсечка от Икике до Антофагаста, преминавайки по бреговете на Тихия океан. Кристиан Лавие измина отсечката за 5 часа 13 минути и 09 секунди, изоставайки съвсем малко от лидерите в етапа – Атия, Петерханзел и Рома.

„Продължаваме с устойчивата стратегия. Утре ни предстои друга 605 км дълга специална отсечка и трябва да запазим колата в добра форма и да вложим всички сили за спринта в последните три етапа. Днес се изкачихме до 8-ото място и очакваме утре последната дълга специална отсечка.”, сподели Кристиан развълнувано след края на етапа, изпълнен с надежда за следващите.

В следващия 11-и етап пилотите са изправени пред предизвикателствата на необятната пустиня Атакама. Участъкът има обща дължина 749 км и се простира от Антофагаста до Салвадор. През 605 км дългата специална отсечка състезателите ще трябва да докажат офроуд качествата на автомобилите си. Това ще е ключовият етап от Дакар 2014.