Great Wall продължава да съкращава преднината на лидерите

Кристиан Лавие от Haval Dakar Team завърши дванайсти в етап 11 от Дакар 2014

22.01.2014

На 17 януари приключи 11-ти етап на рали Дакар 2014, който се обхващаше местността от Антофагаста до Салвадор. Кристиан Лавие с Haval Dakar Team завърши на 12-о място и по този начин подсигури мястото си в челната десетка в генералното класиране, нареждайки се на 8-ото място.

Етап 11 беше последният дълъг етап от състезанието, който оказа голямо влияние върху финалното класиране в ралито. Кристиан финишира надпреварата без сериозни пречки по пътя в рамките на 6 часа, 45 минути и 34 секунди, като по-този начин скъси преднината на поляка Дъбровски. Донг Минг, директор на Haval Dakar Team сподели след етапа: „Остават само два кратки кръга и е малко вероятно да има големи промени в класирането. Не вярвам да има и инциденти като този на Сайнц. Справяме се отлично в етапите с преминаването на пустини и реки и сме доволни, че можем да продължим да притискаме противниците си в генералното класиране. Очакваме с нетърпение да завършим успешно ралито след два дена.”

Един от решаващите етапи на рали Дакар 2014 – 12-и, ще се състои утре. Участниците ще трябва да изминат 699 км, от които 349 км специален терен. Маршрутът обхваща разстоянието от Салвадор до Ла Серена. 349-километровата специална отсечка в пустинята Атакама ще направи финалния резултат непредсказуем.