Great Wall е в челната десетка след края на първата половина на Дакар 2014

Пилотът Кристиан Лавие от тима на Great Wall завърши тринайсти в седми етап от надпреварата

14.01.2014

След края на седми етап от тежкото и непредсказуемо тазгодишно издание на рали Дакар пилотът на Haval Dakar Team се нареди на 13-о място. Кристиан Лавие обаче продължава да е в челната десетка във временното класиране и затвърждава позицията си. Победител в етапа стана Сайнц, следван от Атия и Петерханзел.

Седми етап беше първият след кратката почивка в средата на състезанието и последният преди ралито да премине в Чили. 763 км беше дълга отсечката, от които 533 специален терен. Въпреки лекия ръмеж, температурата не спадна и остана горещо през целия ден, което беше нелеко предизвикателство пред пилотите.

Кристиан Лавие успя да премине трасето за 5 часа 11 минути и 15 секунди, финиширайки 13-и в седми кръг. Този резултат запазва спортния му хъс сред лидерите в надпреварата, като го нарежда на 10-о място във временното класиране.  „Днес беше последният етап преди да преминем в пустинята и ние се опитахме да запазим колата стабилна и в добра форма за предизвикателствата на пясъчния терен.”, сподели Лавие.

Следващият 8-и етап от Дакар 2014 обещава да е още по непредсказуем. 812 км общо от Салта до Калама, от които 302 специален терен, пилотите ще се борят с пясъците на пустинята.